Saturday, November 26, 2011

Hey guys.this is my girlfriend.i love you.i'm always love you.disini cerita aku untuk meluahkan segalanya.kat facebook tak boleh.this is private relationship.kita orang buat keputusan macam tu pn psal taknak budak sekolah tahu.yang tahu hanya kawan terdekat.tapi bila aku fikir fikir balik.lama lama orang taw jugak.ahah,biarlah.first,asal baju aku colar V?dah nak nampak longkang dah tu.HAHA.takpe takpe.aku laki.

Tadi aku pergi KLIA amik mak dengan ayah  baru balik haji.syukur lah.mereka selamat tanpa apa apa.tapi banyak lah aku dengar cerita.arab ni gatal nak mampus.orang turki pulak jahat macam berok.suka jalan tolak tolak.excited jugak lah aku dnga mak cerita.kesian mak.bkn mak je,jemaah lain pn sama.sabar jerlah mak.

bikin gua hangin mamat sial mana tah.tetiba maki sayang aku ni...aku lagi dah lah tengah panas dengan pakcik makcik aku,dengan abang aku.dengan sesat barat merayau kat KL tadi.lg jantan ni bikin hal.dah laa kacau sayang aku,lepas tu main block block.huk alohhhh.takdok telor agaknye.dah puas maki pmpn,lepas tu block.mcm betina lah lu jantan.eh goyang ke ape pondan tu?nak sound,sound lah aku.ni Fie nazs aku jd mangsa.ape kebende?nseb lah baik.psal sial tu pnye psal,aku jd hangin.sampai fie nazs pn kena marah dengan aku..hurmmmmm..hati panas.sorry baby.tak sengaja.i'm hot.bukan hot stuff.hot hati.bangang. -.-

apa apa pun aku harap dy dapat jaga diri pegi sepang.you're my everythings.<3 <3 bie cinta sayang....bie harap nama syg SYAFINAZ BT ABDUL RAZAK akan kekal kat hati bie sampai bila bila.

Monday, November 7, 2011

Hey girl I think I Wanna Marry You :)

Allah,this my future wife?
show me one day Allah what is the fate for us ya Allah.
Allah can she be my awesome wife one day?
show me Allah if have a fate me and her will be married,she will always take care of me.

Jadilah perempuan yang sempurna selama syg masih bernyawa.
Jadilah perempuan yang bie puja untuk selama lamanya.

sesungguhnya bie tiada apa..yang ada cuma keikhlasan mencintaimu syg.
tiada bukti yang sebetulnya dan bukti yang kukuh untuk aku membuktikan selain melindungi syg dan menjagai dia.

semoga di menjadi orang yang terakhir dalam cinta aku..sejak hadirnya dia,aku tak pernah sunyi.tapi aku tahu,satu hari nanti akan banyak aral melintang.aku akan bersedia menghadapi tu semua untuk Syafinaz <3




:)mood jiwang dah datang.semoga syg selalu ada sebelah bie,teman hidup bie,bie janji,bie pertahankan hubungan kita selagi bie mampu.tak putus putus doa untuk kita syg.harap syg setia buat bie untuk selamanya..

ASSALAMMUALAIKUM

Tuesday, October 25, 2011

kau yang bernama C I N T A

jarum jam 1.10 minit pagi,aku tak dapat tido..walaupun penat,tapi aku tak rasa ngantok.tak taw lah kenapa.tadi kemain ngantok lg.ni tak dpt tido. heroin aku dah tido dah ni.biase dy yg teman aku sampai aku terlelap.shian dy.lpas aku tdo,takde orng teman dy.nak buat cmana mata dah lelap kan.dy tak sehat pulak.1 badan angin.sampai naik hangin pulak tadi.sabar jerlah.aku coretkan ni untuk dy..UNTUK SAYANG.dia yang aku gelarkan SAYANG.kisah cinta aku dengan dia.bermula 21/10/2011..aku dan dia dah berjanji untuk memasang ikatan..dan persetujuan telah diikat bersama.aku orang yg paling bertuah.sebab sebelum ni siapa yg nakkan dy takkan dpt untuk miliki dy.bukan mudah dy nak jatuh cinta.aku rasa aku lah orang yg sangat beruntung dapat jadi milik dy dan dy milik aku.harini masuk hari ke 6 aku dan dia couple.hampir seminggu dah...ya allah..bila berada dengan dia,aku rase sungguh bahagia.tenang jiwa aku..lupa segala masalah.lepas aku couple dengan dia,baru aku tahu betapa syg nye dy dekat aku.mcm tu jugak dengan aku syg kat dy..sekarang ni takde rahsia rahsia dan simpan dalam hati lagi.aku dan dia luahkan segala yg terbuku kat isi hati ni..aku dah janji akan lindungi dy.aku juga janji takkan tinggalkan dy..sekarang ni,hubungan aku dengan dia mak dan adik bradik dy dah taw..dorang rapat sgt dengan aku..tadi aku keluar dengan dia,dengan ma,dengan along dy dan adik adik dy..pegi tngok movie..happy sgt..aku dngan dia manja manja..aku bahagia sgt..aku harap ni semua kekal sampai bila bila.andai ada jodoh,aku nak memperisterikan dy.aku nak habeskan waktu hidup aku dngan dy dan family aku dan family dy..aku taknak kehilangan dy..aku percayakan dy,dy setia untuk aku.akan selalu jaga aku..."bie akan usaha apa sahaja asalkan sayang bahagia selagi bie boleh.bie akan pastikan syg bahagia dengan bie"ingat sayang,kasih syg bie untuk syg.takde pmpn lain dalam hati bie.bie harap kite kekal syg.bie cinte sgt kat syg.bie taknak tngok 1 hari nnti orang lain yg pimpin tngan syg..SYAFINAZ,I LOVE YOU KAK LANG.I NEED YOU.bie akan ajar syg lg tentang erti menyintai. :D
she's stars in my heart,i'll hold her in my life.i'll make she happy always..DETIK TERINDAH <3

Saturday, October 22, 2011

Anugerah Dari Mu

asalamualaikumwarahmatullahiwabarakatu.
21/10/2011-Syafinaz be mine....dan aku tak jangka aku dapat milik hati dia...dulu,dia tak bagi menaruh harapan kat dia..so aku ikut.tapi ada jugak secebis harapn untk berharap memiliki dia.sekarang aku dan dia telah bersama atas ikatan pasangan..aku tahu,bukan mudah dalam perhubungan cinta.1 hari nanti pasti akan ada aral yang datang.aku dan dia sekarang sedang membina sebuah mahligai..hati dia dan perasaan aku dah bersatu..aku tahu,aku orang yang bertuah sebab memiliki dia.aku janji aku akan jaga dia.jaga hati dia selalu.bersama dengan dia,masa begitu singkat.3 jam ibarat mcm setengah jam.6 jam ibarat mcm 45 minit je.sesungguhnya aku bersyukur atas cinta yang kau beri ini ya ALLAH..tetapkan lah kami,ikatkan lah kami sehingga kami diijabkabulkan ya ALLAH.hindarlah kami dari perpisahan ya ALLAH.ya ALLAH.andai SYAFINAZ jodohku,aku bersyukur ke hadrat mu ya ALLAH kerana telah memberiku ciptaanmu yang cukup indah darimu ya ALLAH.kau permudahkan lah urusan harian kami ya ALLAH.kau hindarkanlah perasaan hasad dengki dan khianat ke ats hbungan kami ya ALLAH.aku cuma berharap,hubungan ini kekal sehingga dia bergelar kekasih ku yang halal ya ALLAH.halal untuk mencium dan memeluk dia sebagai isteriku ya ALLAH.sesungguhnya aku memilih dan berharap bukan disebabkan atas nafsu ku ya ALLAH.disebabkan CINTA.cinta adalah anugerah terbesar yang kau hadiahkan pada setiap manusia ya ALLAH...pandulah cinta kami ke arah kebaikan ya ALLAH.kaburkan lah pandangan kami untuk melakukan kemungkaran mu ya ALLAH.

*hati bie milik awk sayang..semoga kita kekal..<3

Saturday, October 15, 2011

bersyukur padamu Allah

salam.hye.hello.saya berasa gembira,sedih,rindu,sayang pn.ada.pertama saya nak cerita pasal mak ayah,nenek.pak long dengan mak long.diaorang telah pun bertolak ke tanah suci mekah pada 13/10.keluarga saya belah ayah dengan mak,kawan kawan ayah,abang abang sedara dengan akak akak sedara ikot mengiringi diaorang sampai ke tabung haji kelana jaya..sampai dalam pukol 6 petang.kereta abang yang bawak.then sampai sana kite orang pn mkn lah...sy merayau pegi cari makan dngan abng sdare dengan pakcik.mula mula diorang cakap masuk ke dalam pukol 9.30 malam.lepas tu mase dicepatkan atas sebab sebab teknikal.*ye ye je tabung haji tu.tah tah dy nak senangkan keje dy.mase pukol 8 tu semua dah salam salam..masing masing dah nangis.aku mula mula steady tak nangis..tapi dah tngok msing msing punye cakap menyentuh hati dah perasaan,langsung air mata aku berlinang.termasuk lah abang abang sedara aku.aku bisik kat telinga mak sebelum mak masuk-doakan orang ape yang patut.doakan orang dapat jodoh yang baik.kekalkan hubungan orang dengan perempuan yang orang kwn sekarang.aku ciom tangan ayah.pelok ayah.aku ciom tangan mak,dahi mak,pipi mak dngan dahi mak 3 kali.mak nangis nangis.aku lg la tak tahan.sampai lemah lutut aku.then dalam pukol 9 cmtu dorang masuk..time tu lagi aku sedih.tahan je air mata.
semalam pagi,aku datang skolah nak jawab exam,aku nangis.aku rindu kat mak.ni selama sebulan semua aku kena buat sendiri.akak tolong sikit je.aku bersyukur ya allah.kau telah tunaikan hajat mereka.kau telah makbulkan usaha mereka untuk menjejaki tanah harammu ya allah.selamatkanlah mereka disana.selamatkan lah mereka dalam perjalanan pulang kelak ya allah
**********************************************************************************
tak saya sangka awak akan sayang saya mcm ni...inilah yang saya harapkan dari awk sebenarnya.saya dah lama tunggu awak sayang saya.saya dah lama tunggu awak cakap'saya sayang awak'akhirnya,awak dah lafazkan kat saya.sekarang  awak selalu bagitau saya,awak rindu saya,rindu nak cakap dengan saya,rindu nak jumpa saya.awk nak saya taw awk syg saya sangat.iteeww happy disamping awk chuk.hee..saya harap apa yang saya ada dengan awak ni takkan pernah hilang..saya selalu rindu awk.saya tahu,masih awal perkenalan kita,tapi mengenali awk macam saya dah kenal 10 tahun.awak ikhlas.awak jujur.tu yang saya tahu pasal awak.saya janji,saya akan jaga hubungan ni dengan sebaik mungkin.saya rindu awak SHA.heeeee..terima kasih telah mewarnakan hidup saya.terima kasih kerana jaga saya selalu.terima kasih atas kasih sayang awak chuk. <3
andainya ada jodoh,kita akan terus bersama.hati awak dan hati saya akan bersatu suatu hari nanti.insyallah..
semoga tiada perasaan cemburu dan hasad dengki orang lain.lindungi lah dia ya allah.lindungilah ibu bapaku,nenekku dan pak long serta mak long ku yang berada ditanah sucimu ya allah..aminn

Sunday, October 9, 2011

For you capital S

eheeemm eheeemm.awak oh awak.sedar tak sedar dah 8 bulan sy kenal siapa awak.syukur pada allah sebab memberi sy peluang untuk mengenal insan seperti awak.sy tahu,terlalu banyak kekurangan sy.tapi awk sudi terima kekurangan yang sy ada untuk jd kawan awk.sy terharu bila baca blog awk yg awk tulis semua pasal sy.heeee aww aww.
 acctually,last year jugakk sy penah nmpk awk kat tapak perhimpunan.tapi time tu sy budak baru.heee.tak taw apa lg.ingat awk akak fom 5 ke.sebab muka nampak matured.rupa rupanya awak sebaya sy.sama jugak lah mcm kat dalam blog awk cter tu,sy tak sangka plakk tahun ni awk 1 kelas dngan sy.tapi syg,sekejap je.awk pilih SS.hee..tapi time 1 kelas dulu kita tak bertegurkan?eeeee malu nye sy kat budak comel ni..*cakap dalam hati time kena dduk kat bawah.HAHA.then lepas awk pindah kelas,ttbe boleh rapat pulak,lepas tu kite jadi rapat dan rapat.semakin hari dan semakin hari..bila dah hari hari msg,call,selalu jumpa,hati pn jadi semakin syg,bila dah syg,terlintas lah niat dihati untuk jaga awak..wakkk.sy janji.takkan tinggalkan awk selagi tuhan tu izinkan sy ada disisi awk selalu.ada mcm mcm lagi kisah sy dengan awk selama 8 bulan kita berkawan..sy simpan berjuta  memori bersama awk.biarlah sy cerita hanya serpihannya saje.yang selebihnya biarlah kita berdua je yang taw.heeee :)

*kenangan yang aku tak boleh lupakan
tengok wayang bersama dy..
karaoke bersama dy
suara dy buatkan aku cair..heeeee

for you capital S :')

Tuesday, October 4, 2011

buka hati awak

berape besarkah salah aku kat dy?sampai dy nak panjangkan macam ni.aku rindu dy.aku nak dy teman aku macam hari hari..aku nak mengadu tapi tak taw kat siapa.mungkin takkan ada yang faham.termasuk dy...aku nak dy taw.aku selalu perlukan dy...benda pertama yg aku ingat bila aku bangun,aku ingatkan kenangan aku dengan dy.sebelum aku tidur,ada doa aku untuk dy..aku nak dy taw,aku rindu kat dy..aku tak tahu macam mana aku nak mintak maaf lagi kat dy.aku tak tahu macam mana na buat hati dy lembut untuk maafkan aku.ya allah..bantulah aku cari jalan supaya cepat dy memaafkan aku ya allah.aku rindu dy..aku dah tak taw nak cakap macam mana lagi.hanya kat sini jerlah tempat terakhir yang ada untuk aku luahkan.

saya tahu wak,hati kecil awk tak macam ni.saya tahu,ape yang awak buat ni untuk memberi saya pengajaran.bila awak dah cool nanti mesage lah saya.saya sentiasa tunggu :(